Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАБХ с масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед

БАБХ с масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед

Българска агенция по безопасност на храните започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед. При първите инспектирани бяха установени нарушения - липса на работно облекло на персонала. Издадени бяха две предписания.

Българска агенция по безопасност на храните започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед. При първите инспектирани бяха установени нарушения - липса на работно облекло на персонала. Издадени бяха две предписания.

Инспекторите следят произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум „-18C◦”, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала, и хигиената в обектите. Това съобщи д-р Силвия Каменова, началник сектор в Областна дирекция по безопасност на храните, София град при проверка на обект за продажба на сладолед в столицата.

Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети. Д-р Каменова посочи, че това са задължителните изисквания за всеки един обект предлагащ хранителни продукти. Тя посъветва потребители да си купуват сладолед само от регламентирани обекти, а при съмнение могат да подават сигнали към БАБХ на телефон 0700 122 99.

По време на проверките инспекторите взеха проби от сладоледа за лабораторно изследване. Масираните проверки се провеждат на територията на цялата страна. Инспектират се обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега