Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС обяви за решаване дело за тежка катастрофа с влак, отнела живота на две жени

БАС обяви за решаване дело за тежка катастрофа с влак, отнела живота на две жени

Бургаският апелативен съд разгледа в едно съдебно заседание въззивно наказателно дело срещу Габриела К. от Бургас

Бургаскиятапелативен съд разгледа в едно съдебно заседание въззивно наказателно делосрещу Габриела К.от Бургас причинила по непредпазливост смъртта на две жени прикатастрофа между управляванияот нея микробус Форд и пътнически влак.

Тежкиятпътен инцидент е от 03-и април 2015 г. на железопътен  прелез край село Вълчин, община Сунгурларе. Микробусът е преминал през прелеза при редовнозадействана сигнализация, указваща приближаването на влаковакомпозиция. Автомобилът е ударен в задната си част отпътническия влак, движещ се по направление Бургас -Карнобат - Русе. В колата са пътували четири жени, две от които са загинали намясто. Третата е получила средна телесна повреда.

Делото пред първата инстанция е преминало по реда насъкратеното съдебно следствие. Бургаският окръжен съд е признал завиновна 34-годишната Габриела К. за това, че не се е съобразила съсзабранителната светлинна сигнализация, без да спре се е опитала да премине презж.п. прелеза и е причинила катастрофата, довела до фаталния край на дветепътнички.

Съдът е наложил наказание лишаване от свобода за срок от три години,което е отложено запетгодишен изпитателен срок, както и наказание лишаване от правода управлява МПС за срок от пет години.  Присъдата е обжалвана пред Апелативен съд – Бургасот частните обвинители, чиито адвокати пледираха отмяна на условното наказаниеи налагане на ефективна присъда.

Представителятна Апелативна прокуратура намери жалбите за неоснователни и обяви, чеатакуваният съдебен акт е правилен и законосъобразен. Подсъдимата признававината си и искрено съжалява за стореното, тя не е лице с висока степен наобществена опасност, майкае на малолетно дете, което издържа сама.

Прокурорът се позова надокладаза детето от Дирекция „Социално подпомагане“ – Бургас и добави, чене вижда необходимост от изолиране на жената от обществото, тъй като това бибило в ущърб ина 5-годишното дете.

Защитата наГабриела К. настоя за потвърждаване на присъдата на ОС- Бургас. Предсъдебния състав подсъдимата изрази съжаление за трагичния инцидент и помоли условнотой наказание да бъде потвърдено, за да може да се грижи за дъщеря си.

Въззивниятсъд намери делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе съссъдебен акт в законовия срок. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега