Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС оправда Лечков по обвинението за престъпление по служба

БАС оправда Лечков по обвинението за престъпление по служба

Бургаски апелативен съд оправда Лечков по обвинение за престъпление по служба. Според решението на Сливенския окръжен съд, бившият кмет на Сливен трябваше да изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок за извършване на престъпление по служба. Тази присъда бе отменена.

Бургаски апелативен съд оправда Лечков по обвинение за престъпление по служба. Според решението на Сливенския окръжен съд, бившият кмет на Сливен трябваше да изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок за извършване на престъпление по служба. Тази присъда бе отменена.

Апелативен съд – Бургас присъди, че признава Лечков за невинен в това, че през 2008 г. е отдал без търг територия на бившия Парашутен полк на близки до себе си фирми и от товаса настъпили значителни вредни последици за Община Сливен в размер на 671386,80 лв. Въззивният съд го оправда по повдигнатото му обвинение за посоченотопрестъпление.

Апелативенсъд – Бургас отмени взетата спрямо Лечков мярка за неотклонение  подписка. Присъдатана Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.    

Всъдебното заседание за ново разглеждане на делото пред Апелативен съд - Бургас,представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска да бъде потвърденаприсъдата на Окръжен съд – Ямбол от 12.05.2012 г., тъй като намира за правиленнаправения от първата инстанция анализ на доказателствата и счита, чеподсъдимият е извършил престъплението.            

Защитникътна Лечков пледира, че повдигнатото обвинение не е доказано и поискаподзащитният му да бъде оправдан. Той твърди, че няма акт на Лечков като кмет,с който позволява тази територия да бъде използвана. Подсъдимият заяви, чеобщинската фирма, която е охранявала обекта, е имала отношения с другите фирми.Той се счита за невинен и помоли да бъде оправдан.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега