Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС остави ирански наркотрафикант в ареста

БАС остави ирански наркотрафикант в ареста

Бургаският апелативен съд остави ирански наркотрафикант в ареста. Срещу Амир Реза Какванд е повдигнато обвинение за това, че на 5-и юли т.г. е направил опит да внесе в страната 196 кг. хероин. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бургаският апелативен съд остави ирански наркотрафикант в ареста. Срещу Амир Реза Какванд е повдигнато обвинение за това, че на 5-и юли т.г. е направил опит да внесе в страната 196 кг. хероин. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според обвинителния акт, Какванд е задържан на КГПП "Лесово" след 17 часа на 5-ти този месец. Митничарите открили в товарния автомобил влекач с полуремарке, управляван от иранеца, 400 броя консервни кутии, натъпкани с наркотика. По изчисления на властите, стойността му е около 18 млн. лева.

Какванд е обвинен в престъпление по по чл.242, ал.2 от НК, за което е предвидено наказание от 10 до 15 години затвор и глоба в размер на от 100 000 до 200 000 лева. В съдебното заседание прокурорътпледира за потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение, защитата настояза домашен арест.  

Предсъда иранският шофьор обясни, че не е знаел какво превозва, защото стоката се товарила  в Техеран и той няма достъп до нея. Амир РезаКакванд заяви, че е невинен и поиска да бъде освободен. 

Според въззивният състав към момента е наличнообосновано предположение, че иранският гражданин има връзка пренасяниянаркотик. Фактът, че е единствен шофьор на товарния автомобил е достатъчен дасе приеме, че има отношение към пренасяния хероин. От друга страна наказаниетоза този вид престъпления по българския НК е предпоставка за опит да се избегне наказателното преследване.

В определението е цитирано конкретно решение на  ЕСПЧ в Страсбург в тази посока.Исканетоза домашен арест следва да се отхвърли само поради това, че обвиняемият нямапостоянен адрес и жилище на територията на Р.България, където се провеждаразследването, смятат апелативните съдии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега