Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС остави на свобода двамата мъже, обвинени в отвличане на младеж

БАС остави на свобода двамата мъже, обвинени в отвличане на младеж

Двамата мъже са обвинени в отвличане на непълнолетно момче, като причината за разигралата се сцена е открадната дебитна карта.

Бургаският апелативен съд потвърди определение на окръжната инстанция, с което Жельо Тончев и Йордан Янчев са оставени без мярка за неотклонение. Двамата мъже са обвинени в отвличане на непълнолетно момче, като причината за разигралата се сцена е открадната дебитна карта.

Припомняме Ви, че според обвинителния акт Тончев и Янчев, съответно на 22 и 30 години, отвлекли младото момче в кв. “Банево” и със сила го принудили да признае, че е откраднал банковата карта на Йордан. Съучастниците го удряли с юмруци и го ритали по тялото, душили го с въже. Заплашвали го, че “ще го убият”, че “ще го обесят”, ако не върне картата.

Независимоот противоречивите показания на разпитаните свидетели има обоснована вероятностдвамата да са автори на престъплението - считат апелативните съдии.Поради чистото им съдебно минало и примерното им процесуално поведение обаче магистратите счетоха, че нужда от "постоянен арест" няма.

"Правилно е прието, че несъществува опасност същите да се укрият от съдебните органи и да извършат другопрестъпление. Тези правни изводи се споделят изцяло от настоящата инстанция",пише в определението на Апелативен съд – Бургас.То е окончателно и не подлежи на протест.

Съдъте посочил, че искането на представителя на Апелативната прокуратура за взиманена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е неоснователно. Следкато ОС – Бургас е приел, че не са налице законовите предпоставките за налаганена постоянен арест на Тончев и Йончев, негово право е да вземе по-лека мяркаили да не вземе такава.

“В противен случай, ако въззивният съд наложи мярка занеотклонение спрямо обвиняемите те ще бъдат лишени от възможността за въззивенконтрол, тъй като решението на апелативния съд не подлежи на обжалване ипротестиране“- се казва още в съдебният акт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега