Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди ареста на бургазлия, запалил две строителни машини

БАС потвърди ареста на бургазлия, запалил две строителни машини

Съдът отхвърли детето и здравето на обвиняемия като причини да бъде пуснат.

Бургаският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на ОС – Бургас от 11 май 2019 г., с което спрямо обвинения в умишления палеж на строителна техника от ремонта на бул. “Захари Стоянов” в района на ж.к. “Меден рудник” бургазлия бе постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Припомняме Ви, че според събраните до момента данни, заподозреният използвал запалителна течност, за да увреди две строителни машини, собственост на частна фирма. Нанесените щети са в размер на 409 500 лева. Престъплението, за което е повдигнато обвинението се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от 3 до 12 години. 

Според въззивния състав, макар и на сравнително ранен етап от разследването, от събраните до момента доказателства може да се обоснове тезата за прокурора за вероятност обвиняемият да е извършил престъплението. В тази насока са показанията на свидетелите, резултатите от огледа на местопроизшествието, както и заключението по назначената ДНК експертиза на биологичния материал по бутилката със запалителна течност.

Съдът е приел наличие на реална опасност от укриване предвид справката за съдимост,  от която е видно, че са наложени общо 11 присъди на обвиняемия, като до декември 2018 г. той е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

Магистратите са преценили, че механизма на извършване на посегателството и тежестта на наказанието са част от причините, които обосновават риск от укриване и препятстване на бъдещото наказателно производство.

По отношение на грижата за малолетно дете, съдът е посочил, че обвиняемият не е единствен родител и в материалите по делото майката е посочена като негов законен представител. Относно здравословното състояние на самия обвиняем, въззивният състав е подчертал, че назначената му терапия може да бъде провеждана и в условията на ареста, а при спешна необходимост, може да му се осигури незабавна медицинска помощ.

Определението е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега