Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди ефективна присъда за укриване данъци в особено големи размери

БАС потвърди ефективна присъда за укриване данъци в особено големи размери

Подсъдимият - Юрий Александров, собственик на еднолично търговско дружество, регистрирано в Сунгурларе, бе осъден на две години и осем месеца затвор.

Бургаският апелативен съд потвърди ефективна присъда за укриване данъци в особено големи размери. Подсъдимият - Юрий Александров, собственик на еднолично търговско дружество, регистрирано в Сунгурларе, бе осъден на две години и осем месеца затвор.

66-годишният мъж е признат за виновен в това, че между март и октомври 2009 година е избегнал плащането на данъчни задължения в размер на693 272 лева, представляващи дължим данък върху добавената стойност за шестданъчни периода през 2009г. Мъжът е подал шест справки-декларации, съдържащи невярна информация.

Александров е осъден да заплати на Министерството на финансите– София сумата 693 272 лева, представляваща обезщетение за имуществени вреди отнепозволено увреждане, ведно със законната лихва от 13.10.2009г. доокончателното изплащане на сумата.

Делото напърва инстанция е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие катоАлександров е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителнияакт и се е съгласил да не се събират доказателства за тези факти. При тазиособена процедура наложеното ефективно наказание за престъплението в размер наот четири години се редуцира с 1/3.

Подсъдимияте с многобройни предишни осъждания за престъпления, сред които преобладаваттези против собствеността и стопанството. Апелативнитесъдии са споделил извода на първатаинстанция, че подсъдимият е действал с пряк умисъл, съзнавалобщественоопасния характер на деянието си, предвиждал е неговите последици и еискал тяхното настъпване.

След направена цялостна проверка на постановения съдебенакт и разглеждане на оплакванията на страните, въззивният състав не е намерилоснования да измени наложеното наказание, което трябва да бъде изтърпяно припървоначален общ режим.

Решението подлежи на обжалване и протест предВКС в 15-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега