Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди присъда за укриване на данъци в особено големи размери

БАС потвърди присъда за укриване на данъци в особено големи размери

Подсъдими са Тихомир Т. и Диляна Б., обвинени в укриване на данъчни задължения в размер на 164 806.12 лева. Двамата били управител и пом.-управител да сливенска фирма.

Бургаският апелативен съд потвърди присъда на ОС - Сливен за укриване на данъци в особено големи размери. Подсъдими са Тихомир Т. и Диляна Б., обвинени в укриване на данъчни задължения в размер на 164 806.12 лева.

Двамата били управител и пом.-управител да сливенска фирма, като имат и лична връзка - живеят на съпружески начала. Имат и две деца. В периода от 1-ви януари 2007 до 31-ви декември 2011 двамата установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери: 52 290.10 лева дължим данък по ЗКПО и 112 516.02 лева дължим данък по ЗДДС.

По делото свидетелстват 15 души, получили от тях приходен касов ордер, вместо фактура за сключени договори за строителство на недвижими имоти. За основен извършител се приема Диляна Б., която била управител на фирмата. Партньорът й оказвал помощ при при сключването на договорите за строителство, водил е клиенти на строежаи им показвал строителната документация, увещавал ги е да сключатдоговорите за строителство, получавал е голяма част от паричните вноски и еиздавал част от приходните касови ордери.

"Нещо повече - след узнаване от свидетелипо делото, че върху техните жилища е вписана ипотека във връзка със задълженияна дружеството към банкови институции, той се е държал агресивно, като си еслужил със закана за престъпление, за да ги мотивира да подпишат нотариалнитеактове“, пише врешението на въззивния състав.

На подсъдимия е наложено наказание лишаване отсвобода в размер на 5 г. и 6 м., което да търпи при първоначален строг режим взатворническо общежитие от закрит тип, както и наказание конфискация на част отимуществото. Съдът е привел в изпълнение по отношение на Тихомир Т.определеното общо наказание от влезли в сила съдебни актове по две дела на РС –София, а именно най-тежкото от тях - лишаване от свобода за срок от 2 г. и 6 м,което да бъде изтърпяно отделно от настоящата присъда.

На Диляна Б. е наложенонаказание лишаване от свобода в размер на три години, което е отложено заизпитателен срок от пет години. Апелативниятсъд намира, че така определените по вид и размер наказания на подсъдимитесъответстват в най-голяма степен на целите на индивидуалната и на генералнатапревенция.

Прицялостната проверка на присъдата, въззивната инстанция не констатира допуснатисъществени нарушения на процесуалните правила. Решениетоподлежи на обжалване или протестиране пред ВКС в 15 дневен срок от съобщаванетому на страните. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега