Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди условни присъди за трима, обвинени в побоя на възрастна лечителка

БАС потвърди условни присъди за трима, обвинени в побоя на възрастна лечителка

Подсъдимите са осъдени на по три години лишаване от свобода, като наказанията са отложени за изпитателен срок в размер на пет години.

Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, обвинени в побоя на възрастна лечителка от Нова Загора. Подсъдимите са осъдени на по три години лишаване от свобода, като наказанията са отложени за изпитателен срок в размер на пет години.

Осъдени са баща и син от Котел, както и техен приятел от Нова Загора. Двете съдебни инстанции са признали мъжете за виновни за нанесена тежка телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в постоянна слепота с дясното око.

Тримата мъже трябва да заплатят солидарно на пострадалата обезщетение в размер на 30 000 лева за неимуществени вреди, както и още 241 лева за имуществени щети. Съдът постанови те да поемат и направените по делото разноски.

Престъплението е извършено през юли 2017-а година, в дома на жената. Семейството на двама от подсъдимите се обърнало към пострадалата с апел за помощ, тъй като майката и синът имали здравословни проблеми. Те били убедени, че физическото неразположение се държало на магия и на вредна енергия, изпращана от техни родственици, с които били в лоши отношения.

През май 2016-а, подсъдимите отишли при популярна в региона лечителка с молба да развали направената на семейството им магия. Започнали често да я посещават, като няколко пъти я вземали с автомобил и я водели до къщата им в Котел, след което я връщали в дома й в Нова Загора.

Почти година по късно лечителката обяснила, че не може да помогне на жената, тъй като според нея страда от някакво психично заболяване и има нужда от лекарска помощ, а не от нея. Поради това я помолила да не посещава повече дома й.

Семейството обаче искало тя да продължи сеансите за разваляне на магията, но жената отказвала, като по този начин отношенията между тях се обтегнали. Двамата подсъдими били убедени, че врачката, не само че не им помага, но дори им вреди, като умишлено, от разстояние влошава здравословното състояние на болната родственица.

По тези причини баща и син решили да посетят лечителката през нощта, да я набият, за да я сплашат и по този начин тя да преустанови да въздейства на майката от разстояние, като й предава негативна енергия. Двамата уговорили техен приятел да им помогне.

При първото влизане в дома й там бил само синът й (40 г.), който бил ударен с полицейска палка и юмруци от двама от подсъдимите. Преди това семейният приятел на нападателите взел от масата два мобилни телефона. Месец и половина по-късно тримата подсъдими, маскирани с шапки с отвори за очите и устата, отново влезли в дома на лечителката и се  нахвърлили с полицейска палка и бухалка върху нея.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега