Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди условно наказание на надзирател за подкуп

БАС потвърди условно наказание на надзирател за подкуп

В навечерието на Новата година надзирателят І степен Валентин В. приел 200 лева рушвет, за да внесе в затвора две бутилки алкохол и мобилен телефон.

Въззивен състав на Бургаския апелативен съд потвърди присъда на ОС – Бургас, с която на надзирател от бургаския затвор е наложеното условно наказание за подкуп.

Случаят е от 31-ви декември 2012-а година. В навечерието на Новата година надзирателят І степен Валентин В. приел 200 лева рушвет от Стойко З., за да внесе в затвора две бутилки алкохол от по половин литър и мобилен телефон и да ги предаде на лишения от свобота Иван С.

Подсъдимият е осъден на лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца и глоба в размер на 1 500 лева. Съдът е отложил изпълнението на наложеното наказание за срок от три години. Валентин В. е лишен от правото да заема длъжност като държавен служител в ГДИН и МВР за срок от три години.

Въззивната инстанция споделя напълно становището на първата. Самият подсъдим не признава получаването на вещите и паричната сума, както и връзката им с извършената от него дейност по служба. Становището на втората инстанция е, че Валентин В. е съзнавал общественоопасния характер на деянието, предвиждал е и е искал настъпването на противоправните последици.

Всички данни по делото несъмнено сочат, че 42-годишния мъж, с трудов стаж като надзирател около 15 години, ясно е съзнавал, че върши нещо недопустимо и непозволено от закона, приемайки материалната облага, за нарушаване на службата си, се казва в решението на АС – Бургас.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 14-дневен срок от съобщаването на страните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега