Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ББК "Пътища": Липсата на мантинела не е причина за инцидента на АМ "Тракия"

ББК "Пътища": Липсата на мантинела не е причина за инцидента на АМ "Тракия"

По повод тежката катастрофа, отнела живота на шестима души, от Българска Браншова Камара "Пътища" изразяват следното становище.

Във връзка с поредицата твърдения в медийното пространство, че възможна причина затрагичния инцидент от 13.04.2018 г. с автобуса на фирма „Юнион Ивкони“ в районана  27-ми километър на АМ „Тракия“ посокаСофия е липсата на предпазна ограничителна система за пътища /мантинела/,  от Българска Браншова Камара "Пътища" изразяват следното становище*:

"Автомагистрала „Тракия“ е изградена и рехабилитирана през годините пристриктно спазване на правилата по действащата и до сега Наредба за проектиранена пътища.В този участък теренът е равнинени в напречно сечение е изпълнен стандартен пътен профил –  пътно платно в нулев профил, стабилизиранбанкет и облицован пътен окоп с наклон 1:3.

Нормативно, при подобни участъци, проектноне се изисква предпазна ограничителна система (мантинела). Това се отнасякакто за действащите към момента на строителството и рехабилитацията нормативнидокументи, така и съгласно последните, изцяло хармонизирани с европейскатапрактика спецификации и стандарти.

Изразявайкисвоето съчувствие към близките на загиналите и пострадалите при трагичнияинцидент, призоваваме да бъдат прекратени спекулациите, целящи отклоняване навниманието от действителните причини за катастрофата и насочването къмнесъществуващи проблеми в пътната инфраструктура."


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега