Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БДЧР с масови проверки за диги по плажовете

БДЧР с масови проверки за диги по плажовете

Повод за това стана укрепването на централната ивица в Созопол.

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ започнаха масирани проверки на плажните ивици по родното Черноморие. Повод за това стана укрепването на централната ивица в Созопол, където дигата, създадена от концесионера с цел защита на плажа през зимните месеци, се оказа издигната в нарушение.

Служителите на контролния орган провериха сигнал за багер изкопаващ пясък в близост до морето и изграждащ укрепителна дига на плаж Академика в Равда. При обхода на плажа служителите на ведомството са установили, че изградената дига е в южната част на плажа с дължина около 150 метра и височина 3-3,5 м. Проверяващите констатирали, че има следи от тежка техника по пясъка, но няма следи от дейности във водния обект. По време на проверката на плажа нямало налична техника.

На територията на община Несебър са проврени плажове: „Сл. Бряг-север, „Сл. бряг-централен“ и „Сл. Бряг- Юг“ и на трите са констатирани изградени пясъчни диги. На територията на община Поморие са проверени плажове: „Поморие-Централен“, „Поморие-Юг“ и „Поморие-Изток“ където е констатирано изграждане на пясъчни диги на два от тях.

Изградени пясъчни диги има и във Варна на плаж „Рапонги“,  в к.к. „Свети Константин и Елена“ плажове: „Астор Гардън“, „Азалия, „Слънчев ден“ и „Кабакум – Центален“, както и в к.к. „Златни пясъци“– по цялото протежение на плажната ивица. Сравнително малки диги са изградени на плаж  „Краево – Централен“. На територията на община Каварна, са проверени: „Каварна централен“ и „Икантълъка“.

При всички проверките не е констатирана дейност във водния обект и нарушаване на Закона за водите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега