Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БНБ пусна Регистър на банковите сметки и сейфове

БНБ пусна Регистър на банковите сметки и сейфове

Той функционира от днес и съдържа централизирана информация за номерата на банковите сметки, техните титуляри и упълномощените да се разпореждат със сметките лица.

Българската народна банкапусна Регистър на банковите сметки и сейфове. Той функционира от днес и съдържа централизирана информация, подавана отбанките и клоновете на банки, извършващи дейност на територията на страната,  за номерата на банковите сметки, технитетитуляри и упълномощените да се разпореждат със сметките лица, както и залицата, наематели на сейфове в банки и техните пълномощници.

Съгласно Закона за кредитните институции, достъп до информацияот регистъра във връзка с изпълнение на служебните им задължения имат органите на съдебнатавласт (съдилища, прокуратура и следствени органи), Главна дирекция „Националнаполиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ наМинистерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“, Националнатаагенция за приходите, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съдебнитеизпълнители при образувано изпълнително дело и други органи, определени в чл.56а от Закона за кредитните институции.

Потребители на данните ще бъдат и банките и клоновете на чуждестраннитебанки, извършващи дейност на територията на страната. Право да получават информация относносъдържащите се за тях данни в регистъра имат физически и юридически лица.Документите за дейността на Регистъра на банковите сметки исейфове, както и таксите за получаване на справки от регистъра, са публикуванина интернет страницата на БНБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега