Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас: Неглижират се съществени проблеми в Бургас

БСП - Бургас: Неглижират се съществени проблеми в Бургас

„Община Бургас продължава да неглижира съществени проблеми в града. От няколко месеца алармираме администрацията за тях, до ден днешен обаче няма никакво ответно въздействие“. Това заяви на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

„Община Бургас продължава да  неглижира съществени проблеми в града. От няколко месеца алармираме администрацията за тях, до ден днешен обаче няма никакво ответно въздействие“. Това заяви на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

Един от проблемите, който той посочи, е относно хаоса пред училищата в централна градска част, който се задълбочава, вместо да се реши. Господинов визира бул. „Стефан Стамболов“, на който има три училища. „Там всеки си спира както си иска. Задръстванията стигат до ул. „Сан Стефано“. Има официално питане, което ще се разгледа на предстоящата сесия на Общинския съвет. Решението на този проблем не е трудно. На място би могло да има полицейски служители, които да регулират спиранията и да санкционират, тези които спират неправилно“, обясни общинският председател на БСП.

Друг въпрос, на който той обърна внимание е относно невъзможността на таксиметровите шофьори да влизат на автогарите да оставят пътници. „Искаме да попитаме какви са мотивите на Общината, за да се създаде такъв контрол и да не се допускат таксиметровите шофьори да оставят пътници“, каза Господинов. И по този казус има входирано питане.

Радослав Петков акцентира на състоянието на уличната мрежа на град Бургас.  Той показа снимка на кръстовището на „Трапезица“, на която се вижда, че пътното платно е в доста занемарено състояние.

„Това показва, че местната администрация не осъществява никакъв контрол върху фирмите, извършващи дейности по почистване. Моят въпрос е как Общината контролира множеството ремонтни дейности на частни фирми, нарушаващи пътните настилки, след което се поучават неравности на пътната инфраструктура. Друг въпрос е – вследствие на всичкото това замърсяване, как то влияе на замърсяването на въздуха“, каза Петков и добави: „Скоро не сме виждали феномена „миене на улици“ в нашия град. За тази дейност също се отделят доста пари от общинския бюджет“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега