Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас: Случаят "Скрипал" може да се отрази на туристическия сезон

БСП - Бургас: Случаят "Скрипал" може да се отрази на туристическия сезон

По неофициални данни, около 40 000 имота по Черноморието са закупени от руски физически и юридически лица.

Изгонването на руски дипломати ще се отрази негативно на туристическия сезон по Черноморието, категорични са представителите на регионалната структура на БСП в Бургас. На нарочна пресконференция с участието на обл. лидер Стойко Танков и депутата Николай Тишев, бургаските социалисти призоваха правителството да се придържа към заявената в петък позиция.

"Народното събрание така и не намери воля за една обща декларация, както ние предложихме. Сами може да си представите, ако България беше експулсирала  руски дипломати, това как щеше да се отрази на предстоящия сезон по Черноморието. Тази тема е изключително чувствителна", заяви Николай Тишев.

Около 4800 студия и апартаменти са закупени от руски граждани в Поморие, посочи местният представител на БСП Славей Канариев. "Аз не мисля, че ако  бяха предприети по-крути мерки спрямо руски дипломатически лица, руснаците няма да намерят начин да подскажат на техните туроператори какво да направят и накъде да се насочат", коментира той. По неофициални данни, около 40 000 имота по Черноморието са закупени от руски физически и юридически лица. Постоянно живеещите са около 3000 – допълни от своя страна Стойко Танков.

"Важно е не само колко са постоянно пребиваващите руски граждани и колко имоти  са закупени. Тези имоти са оборотни. Тези, които са ги закупили, изпращат приятели и близки. Говорим за много по-завишена бройка туристи, които бихме загубили. България не е в позиция да влиза конфликт с Русия по този казус, тъй като това ще се отрази на туризма в морските общини, така както се случи, когато отношенията между Русия и Турция бяха обтегнати", подчерта Аспасия Порожанова – представител от БСП - Созопол.

"Притесненията от спада на туристическия сезон са основателни, защото туристът не е само този, който идва и се настанява. По-притеснителното е за тези, които живеят постоянно тук и имат собственост по нашите общини, защото те имат навика да си ги преотстъпват. Хората, които са по тези жилища, са далеч по-платежоспособни от  туристите, които се настаняват по хотелите, и големият стокооборот е точно от тях. Напоследък се забелязва недоверие в тях, смятат, че ги лъжем. Настроението им е променено. Руският човек трябва да разбере, че ние не мислим лошо за него, но липсата на становище на Народното събрание по случая „Скрипал” е доста трудно да обяснение", заяви общинският председател на БСП – Несебър Димитър Топалов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега