Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП-Бургас дава Общината на прокуратурата заради спортния комплекс "Парк Арена"

БСП-Бургас дава Общината на прокуратурата заради спортния комплекс "Парк Арена"

От Общината все още не са реагирали на отправените от социалистите въпроси.

През юли, представители на БСП - Бургас повдигнаха темата във връзка с оскъпяването на проекта за Спортен комплекс "Парк Арена". Поредица от въпроси бяха отправени от Общината от страна на социалистите. До момента отговор няма. Поради липса на реакция, бургаските социалисти решиха да дадат администрацията на Прокуратурата.

"След като Общината отказа да отговори на бургазлии, сега ще трябва да отговаря на държавното обвинение", заяви общинският съветник от БСП Кирил Петков, който внесе сигнала в Окръжна прокуратура.

Ето и въпросите на БСП - Бургас по темата:

1. Какви действия е предприела Община Бургас, за да предотврати оскъпяване на предварително договорената стойност? Потърсила ли е обезщетение от проектанта, изготвил идейния проект, и ако не е (т.е. проектът е изряден), на какво основание е изплатена допълнителната сума на строителя?

2. В подписания договор за изпълнение на обществената поръчка е заложено изграждане на трибуни на стойност 708 398.95 лева без ДДС. Видно от завършения и въведен в експлоатация строеж, трибуни не са изградени. Вместо трибуни са изградени два допълнителни паркинга и детска площадка, които пряко сили могат да се остойностят на 200 000 лв. без ДДС. Няма представени заменителни таблици и изменение на договора в Профила на купувача на Община Бургас, което е нарушение на ЗОП и на Правилника за приложение на ЗОП. Къде е разликата от 500 000 лв.?

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега