Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП: Фалитът на НЕК е виновен за скока в цената на тока

БСП: Фалитът на НЕК е виновен за скока в цената на тока

Цената на тока се вдига, за да се спаси НЕК от фалит. Това заяви червеният депутат Драгомир Стойнев пред bTV. След като цената на тока скочи с цели 13% от 1 юли, управляващите и опозицията започнаха да си хвърлят взаимни обвинения кой е виновен за това.

Цената на тока се вдига, за да се спаси НЕК от фалит. Това заяви червеният депутат Драгомир Стойнев пред bTV. След като цената на тока скочи с цели 13% от 1 юли, управляващите и опозицията започнаха да си хвърлят взаимни обвинения кой е виновен за това. Според ГЕРБ тройната коалиция е приела лобистка промяна в Закона за възобновяемите и алтернативните енергийни източници и биогоривата през 2008 година.

"Предложените на инвеститорите условия са привлекли и спекуланти, които сега се опитваме да отсеем", заяви депутатът от ГЕРБ Деян Червенкондев. По думите му въпросният закон е изцяло в интерес на инвеститорите, а държавата има само задължения."На един популист или някой му е виновен, или някой му пречи", заяви депутатът.

"Да, 2007 година се направи такъв закон, защото това бяха европейски директиви", допълни той. Според документа България е поела ангажимент до 2020 година 16% от добиваната у нас енергия да е от фотоволтаични източници.

"За три години ГЕРБ можеха спокойно да променят закона, за да не е толкова голям ръстът на тока сега", смята Драгомир Стойнев. Според него обаче проблемът не е в зелената енергия, а в опитите да се спаси НЕК. Компанията е във фалит, с многобройни задължения. "Не са виновни ВЕИ-тата, трябва да се намерят пари за НЕК. Вдига се цената на тока, за да влезнат повече пари в НЕК", заяви Стойнев.

Червенкондев пък призна, че състоянието на НЕК се дължи на проекта АЕЦ "Белене" и заради "зелената енергия"."Милиардите задължения за АЕЦ "Белена" кой ще ги плаща? Пак ние", коментира Деян Червенкондев. Според него проектът АЕЦ "Белене" е щял да оскъпи тока още повече.

Ние вкарахме в ред и бизнеса със "зелена енергия", допълни Червенкондев.Като PR на правителството Драгомир Стойнев определи изказването на премиера Бойко Борисов, че ще бъдат платени сметките на всички бедни хора. "Те са длъжни на това заради нормативните уредби. Помощите им за енергия се повишават с ръста в цената на тока. Това си беше ПР акция", смята червеният депутат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега