Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП вика Борисов в Парламента, иска изслушване на премиера по темата "ЧЕЗ"

БСП вика Борисов в Парламента, иска изслушване на премиера по темата "ЧЕЗ"

Стойнев призова министър-председателя да отговори - поемала ли е ангажименти българската държава по въпросната сделка.

"Считаме за най-нормално премиерът да дойде в парламента и да отговори на въпросите на народните представители. България е парламентарна република и парламентарните групи  имаме право да задаваме въпроси". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. 

Той  призова министър-председателя да отговори - поемала ли е ангажименти българската държава по въпросната сделка и по какъв начин са защитени интересите на хората и държавата. "Искаме да отговори на въпросите: „Ще ги гоня до дупка“, кой ще гони до дупка, кои са те, кой клати правителството?“, попита Стойнев.

Искането му бе отхвърлено от мнозинството с 98 гласа "за", 82 - "против" и 10 въздържали се. Данаил Кирилов от ГЕРБ отговори, че премиерът вчера е депозирал в деловодството на парламента данни, които е получил от премиера на Чехия по казуса с ЧЕЗ. Утре ще има заседание на две компетентни парламентарни комисии по случая и там депутатите могат да зададат въпросите си към представителите на съответните органи, допълни Кирилов.

Междувременно, вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че ще даде сделката на прокуратурата, тъй като била "неясна и задкулисна". Тя поиска спиране на сделката чрез всички възможни законови механизми.

Борисов, от своя страна, заяви в нарочна пресконференция, че ГЕРБ ще готви промени в Закона за енергетиката, а сделката за ЧЕЗ ще бъде разнищена докрай. Ако има какво да се направи, с механизмите на настоящото законодателство, то ще бъде направено.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега