Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"БСП за България" се обяви против намаления прием на студенти в "Асен Златаров"

"БСП за България" се обяви против намаления прием на студенти в "Асен Златаров"

От ръководството на университета се оплакаха, че тази година е намален държавният план-прием, който се гласува от Министерски съвет. Въз основа на този план-прием се формира и бюджетът на висшето учебно заведение.

"БСП за България" категорично се обяви в подкрепа на Университет"Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас във връзка с проблема, който в моментавълнува ръководството, за намеления план-прием. Това стана ясно следпроведената среща между кандидатите за народни представители от 2-ри МИРНиколай Тишев, Христо Панайотов и Тодор Жеков с ръководството на учебнотозаведение, начело с ректора доц. д-р Магдалена Миткова.

От ръководството на университета се оплакаха, че тази годинае намален държавният план-прием, който се гласува от Министерски съвет. Въз основа на този план-прием се формира и бюджетът на висшето учебно заведение, ав случая и той е намален. Основният проблем е припрофесионално направление "Туризъм" и професионално направление "Общественоздраве и здравна грижа".

На срещата и двете страни се обединиха около идеята, че  трябва да се търси начин да задържим професионалните си кадри в страната, а не да заминават за чужбина. Самият бизнестрябва да предприема някакви стъпки, за да задържи българските специалисти. На товазалага и "БСП за България".

Социалистите бяха категорични, че трябва да има чуваемост ида се предприемат мерки, за да има реален резултат. Те посочиха, че връзкатамежду бизнеса и образованието трябва да е двупосочна. Завиха също така, чеследва да се обърне внимание на регионалния принцип, тъй като висшето учебнозаведение играе важна роля за развитието на областта, а без кадри нищо не можеда се постигне. Трябва да има и нов образователен модел.

"Подкрепата от наша страна я имате. Ще съдействаме с каквотоможем. Все пак става дума за Бургас", заключиха социалистите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега