Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП предлагат банка за кърма, безплатни прегледи и летни занимални за децата в Бургас

БСП предлагат банка за кърма, безплатни прегледи и летни занимални за децата в Бургас

БСП представи поредният модул от "Визия за Бургас".

Днес народният представител Николай Тишев, Христо Панайотов - член на ИБ на БСП - Бургас и Васил Иванов - председател на Младежкото обединение в БСП  - Бургас представиха поредния модул от своята "Визия за Бургас". Този път от левицата обясниха идеите и предложенията си в сферите Образование и Здравеопазване.

"В последно време във веригата ученик - родител - учител - директор най-онеправдани са учителите. Затова и голяма част от мерките, които предлагаме са ориентирани към тях", обясни Панайотов в рамките на представянето.

Сред идеите на БСП са учредяването на специална награда "Учител на годината" за преподаватели в различни сфери, както и сформирането на специален фонд за иновации. Левицата предлага отделни учители и групи от такива да могат да кандидатстват с проекти за въвеждане на иновативно образование. Паралелно с това ще се организират обучения за иновативни и съвременни практики, водени от университетски преподаватели.

Бургаската структура на партията иска да се въведат и летни занимални за децата до 4-ти клас, както и цялостни дигитални решения във всички учебни заведения. В това число влизат добавена и виртуална реалност, мрежово обслужване и др.

Колкото до здравеопазването, по думите на Иванов - най-съществената тема, БСП предлага да се създаде банка за кърма, каквато в момента има само в София. По думите му, тя ще обслужва приоритетно недоносени деца и такива в неравностойно положение. Техните родители и настойници ще могат да се възползват от услугите на банката безплатно и приоритетно. Останалите щели да плащат такса.

"По примера на водещите европейски страни смятаме, че приоритет трябва да бъде извънболничната помощ с цел превенция. Искаме да отделим 1 млн. лева за закупуване на нова апаратура. За тази година нямаше заделени средства. Искаме да въведем и безплатни профилактични изследвания, които не се отпускат по НЗОК", обясни Иванов, като посочи, че идеята е тези изследвания да се полагат на база на семейна обремененост и склонност към определени заболявания.

"Сегашният министър щеше да предлага здравна реформа, но това така и не се е случило до момента. Необходими са действия, макар и с ограничените възможности на местната власт", допълни Тишев в отговор на журналистически въпрос дали темата за превенцията и профилактиката не би следвало да бъде национален приоритет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега