Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП се обяви против Истанбулската конвенция

БСП се обяви против Истанбулската конвенция

"Призоваваме правителството да оттегли решението си и то да не се разглежда в НС", апелират от партията.

БСП се обяви против Истанбулската конвенция. От партията столетница разпространиха официална позиция, в която се посочва, че политическата структура не подкрепя ратифицирането на документа, който бе приет от правителството по-рано тази седмица.

"Винаги сме се борили против насилието над жени и деца. Застъпвали сме се за равнопоставеност на мъжете и жените. И занапред ще отстояваме тези позиции. Но няма как да приемем текстове в Истанбулската конвенция", пишат от ръководството на партията и посочват, че за спорни приемат текстовете, отнасящи се до “социален пол" и “включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като нестереотипни роли на пола".

Именно тези текстове събудиха широк обществен дебат, тъй като бяха приети от мнозина като обособяване на законова рамка на нестандартната сексуалност и полова неопределеност. В по-широк мащаб, от 2011 до настоящия момент, Конвенцията е ратифицирана от 28 от 47 страни членки на Съвета на Европа. От държавите членки на ЕС 17 са ратифицирали Конвенцията, а 11 не са, отбелязват още от БСП.

"Призоваваме правителството да оттегли решението си и то да не се разглежда в НС", апелират от партията, определяйки документа като създаващ напрежение в обществото и будещ омраза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега