Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Баба и внуче" от София са в ареста за търговия с наркотици

"Баба и внуче" от София са в ареста за търговия с наркотици

Пенсионерката разфасовала кокаин и марихуана на дози и ги продавала в дома си.

77-годишна жена и внукът й бяха арестувани за участие в престъпна група, занимавала се с разпространението на наркотици. Според Специализираната прокуратура, младият мъж бил ръководител на бандата, а баба му помагала като разфасовала кокаин и марихуана на дози и ги продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.

Общо четирима души са задържаните по случая, посочват от Държавното обвинение. Те оперирали в столичния квартал "Люлин". И четиримата са с мерки за неотклонение "Задържане под стража". Съдът прецени, че въпреки възрастта й, бабата била в добро здраве и имало риск да се укрие или да извърши ново престъпление, ако бъде пусната на свобода.

Участниците са задържани на 1 ноември 2018 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. У всеки от тях са намерени и иззети различни количества наркотици. Малко преди разследващите да влязат в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореза плик с близо четвърт килограм марихуана, опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния.

По случая са използвани специални разузнавателни средства. Събраните доказателства сочат, че групата била организирана през лятото на 2017 г. От всичките участници, само пенсионерката не е осъждана. Внукът й е в изпитателен срок на предходно условно осъждане за разпространение на наркотици.

Определените мерки на обвинените не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега