Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Байчев: Парламентът заработи, но има разминаване в идеите

Байчев: Парламентът заработи, но има разминаване в идеите

Като примери народният представител даде като пример споровете около кодекса за социално осигуряване, както и преизчисляването на пенсиите.

"Парламентът заработи. Влизат законопроекти, вече включително и от нашите. Въпреки това смея да твърдя, че законодателната дейност се извършва за сметка на българския народ". Това коментира народният представител от групата на "БСП за България" пред бургаски журналисти днес.  

Като примери народният представител даде като пример споровете около кодекса за социално осигуряване, както и преизчисляването на пенсиите. Разминаване има и във връзка с доходите на научните работници, както и при помощите за деца. Байчев подчерта, че от БСП са искали преизчисляване на всички пенсии, не само на най-ниските, а по отношение на учените, от парламентарната група са защитавали идеята за гарантирано минимално заплащане за работещите в сферата, които са достигнали научни титли.

В навечерието на парламентарната ваканция, с бургаските медии се срещнаха и Николай Тишев и Петър Кънев. Те представиха кратък отчет на дейността на комисиите, в които членуват. По думите на Тишев, движение има най-вече в комисията по транспорта. В момента се обсъжда възможността да се приеме нов закон за движение по пътищата, който да бъде разделен на няколко части - всяка ориентирана към съответната група участници в движението - водачи, пешеходци, велосипедисти. Междувременно се обсъждат и приемат и някои други дребни корекции в правилника за движение.

Петър Кънев посочи, че предстои България да вземе решение за участието си в плановете за "бяла книга" на Юнкер. Дебатът обаче все още е в проект. Разбирателство има по някои от най-важните теми като влизането на страната ни в Шенгенското пространство. Народният представител се похвали още, че има напредък в борбата в помощ на рибарите. До края на този политически сезон ще отпаднат корабните дневници за дребните рибари. Обмислят се и други административни облекчения в тази посока.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега