Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Банево с чисто нова детска градина

Банево с чисто нова детска градина

Прекрасната нова детска градина на квартал Банево е пред завършване. Кметът Димитър Николов инспектира обекта и се увери лично, че вече се работи предимно във вътрешните помещения и то с добро темпо. Доставена е и голяма част от оборудването – детски легла и други мебели, кухненско оборудване.

Прекрасната нова детска градина на квартал Банево е пред завършване.Кметът Димитър Николов инспектира обекта и се увери лично, че вече се работипредимно във вътрешните помещения и то с добро темпо. Доставена е и голяма частот оборудването – детски легла и други мебели, кухненско оборудване.

Банево е един от най-бързоразвиващите се бургаски квартали, чието население през последните години трайнонараства. Старата му детскаградина се помещава в три стари и амортизирани сгради. Две от тях са строенипрез 60-те години на миналия век за работнически общежития. През 1972 годинамежду тях е построена още една сграда и малко след това трите започват дафункционират като детска градина. Досега основен ремонт не им е правен, но дори и следтакъв те нямаше да отговарят на съвременните нужди и изисквания наобразованието.

Новата детска градина е модерна и уютна. Изградени са нови павилиони с топла връзкамежду тях. Единият е административен блок с физкултурен салон и кухня. Вдругите ще се настанят 4 градински групи, общо 100 деца. На покрива са монтирани слънчеви батерии, които щепомогнат за редуциране на сметките за ток. “Като втори етап имаме намерение да изградим още един блок, където щевлязат още 60 деца. Длъжни сме да мислим в перспектива.

Все пак в Банево идватна градина и децата от близкото село Изворище”, коментира кметът Николов. В проекта е предвиденоблагоустрояване и озеленяване на дворното пространство. Там ще има детскаплощадка, отговаряща на всички съвременни изискванияза безопасна игра. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега