Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Банята на Сюлейман Великолепни отваря врати в края на септември

Банята на Сюлейман Великолепни отваря врати в края на септември

Строителните дейности по банята на Сюлейман Великолепни в „Акве Калиде“ в Бургас са приключили. Това каза заместник-кметът Йорданка Ананиева, пред радио Фокус.

Строителните дейности по банята на Сюлейман Великолепни в „Акве Калиде“ в Бургас са приключили. Това каза заместник-кметът Йорданка Ананиева, пред радио Фокус.

Тя уточни, че проектът на Община Бургас за археологическия комплекс е огромен и не може да бъде реализиран веднага в целия си обем. „Колегите археолози работят по отношение показването на археологическите находки от времето на римския, византийския период. Реставраторите също си свършиха своята работа. Изградихме и една нова постройка, която е информационен център с магазин на сувенири и кафетерия и прилежащата инфраструктура, която е свързана с парковата среда. В момента започваме обзавеждане, оборудване на помещенията и документацията по отношение на издаване на съответните разрешителни – Акт 16. Така че много скоро ще поканим бургазлии на откриването на този обект“, посочи още заместник-кметът.

Ананиева допълни, че не се ангажира с точна дата за откриване на обекта. „Чакаме становище и от Министерството на културата. Министерството на регионалното развитие трябва да насрочи държавната приемателна комисия. Но очакваме до 20 септември най-късно да отвори врати банята, при условие, че всички тези институции успеят да ни дадат документите да приключим с дейностите“, допълни тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега