Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Башар Асад: Сирия е в състояние на война

Башар Асад: Сирия е в състояние на война

Сирийският президент Башар Асад заяви, че страната му се намира в състояние на война и нареди на новоназначеното си правителство да не пести усилия, за да постигне победа, докато най-ожесточените боеве в 16-месечния конфликт достигнаха предградията на столицата, предаде Ройтерс.

Сирийският президент Башар Асад заяви, че страната му се намира в състояние на война и нареди на новоназначеното си правителство да не пести усилия, за да постигне победа, докато най-ожесточените боеве в 16-месечния конфликт достигнаха предградията на столицата, предаде Ройтерс.

Видео, заснето от активисти, показа експлозии и тежки престрелки в предградията на Дамаск. Държавната агенция САНА съобщи, че "въоръжени терористични групи" са блокирали стария път, свързващ Дамаск и Бейрут.

Речта, в която Асад скачаше от тема на тема, засягайки дори ползата от обновяемите енергоизточници, не съдържаше никакъв намек, че президентът е готов на компромиси с бунтовниците. Той заклейми Запада, който по думите му "само взима, без да дава, което е било доказвано на всеки един етап".

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че вчера в Сирия са били убити 115 души, което прави деня в един от най-кръвопролитните от началото на конфликта. Според американски служители сирийската армия остава вярна на режима въпреки значимите случаи на дезертиране напоследък, а опозицията продължава да бъде разпокъсана и неспособна да действа като единна сила, което предвещава продължителен конфликт, предаде Асошиейтед прес.

Според цитираните служители от разузнаването сирийското правителство поддържа верността на армията, с редовно изплащане на възнагражденията на военнослужещите, въпреки че останалата част от населението страда от недостиг на храна и гориво. Според информацията опозицията усвоява ефективна партизанска тактика, но все още е твърде дезорганизирана, за да задържа територия. Това по тяхно мнение вероятно ще доведе до продължителна битка с променливо надмощие на двете страни.

Междувременно стана ясно, че всички държавни медии са с наложени санкции от ЕС, защото подстрекават "към насилие срещу цивилното население в Сирия", служат "като инструмент за пропаганда на режима на президента Асад" и водят дезинформационни кампании при отразяването на бунта, потушаван с кръв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега