Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Баядерка" се връща на бургаска сцена три седмици след успешната си премиера

"Баядерка" се връща на бургаска сцена три седмици след успешната си премиера

Балетът по музика на Лудвиг Минкус ще се играе отново едва три седмици след премиерата в крайморския град.

Един от най-зрелищните спектакли в световното балетноизкуство - "Баядерка" отново ще разтърси сцената на Държавната опера в Бургас. Балетът по музика на Лудвиг Минкус ще се играе отново на 17-и май (четвъртък), едва три седмици след премиерата в крайморския град.

Хореографите посягат рядко към изключително сложната творба,която е образец в балетното изкуство. Нейната „Сцена на сенките“ е известнакато шедьовър в кордебалета. Хореографията на спектакъла е на дългогодишнатаприма на Софийска опера и балет Веса Тонова, която е вече част от екипа наДържавна опера – Бургас, а постановката е дебютът й като хореограф.

Впремиерния спектакъл Тонова изигра и ролята на главната героиня Никия.Сценографията е на световноизвестния художник Иван Токаджиев, а костюмите садело на една от най-добрите костюмографи Цветанка Петкова – Стойнова.

Бургаскатапостановка на „Баядерка“ е вече позната и в балетните среди в страната. Самодва дни след премиерата част от трета картина на сцената на НДК в София повреме на официалната церемония за връчване на наградата „Златна муза“ наСдружение „Асоциация на българските хореографи“ – едно от най-престижнитесъбития в танцовия свят на страната.

“Pa d’Action” в изпълнение на балета наДържавна опера – Бургас беше „гвоздеят“ на целия концерт“, коментира тогавахореографът на „Баядерка“ и заместник-председател на Асоциацията Веса Тонова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега