Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бебе-късметлия проплака на 1 януари в МБАЛ "Дева Мария"

Бебе-късметлия проплака на 1 януари в МБАЛ "Дева Мария"

Малкият Никола се ражда в 7:40 сутринта след спешно секцио. Майката Кремена пристига в болницата с изтекли води и пролабирала пъпна връв. Това е едно от най-спешните състояния в акушерството – опасно както за детето, така и за майката. При него притока на кръв по пъпната връв се прекъсва, при което детето изпада в кислороден глад. Благодарение на бързата намеса и добра организация на екипите от Родилно отделение, Неонатология и Реанимация, бебето Никола се ражда 2600гр., 49см.

МалкиятНикола се ражда в 7:40 сутринта след спешно секцио. Майката Кремена пристига в болницата с изтекли води ипролабирала пъпна връв.Това е едно от най-спешните състояния в акушерството – опасно както за детето, такаи за майката. При него притока на кръвпо пъпната връв се прекъсва, при което детето изпада в кислороден глад.Благодарение на бързата намеса и добра организация  на екипите от Родилно отделение, Неонатологияи Реанимация, бебето Никола се ражда 2600гр., 49см.

След първичната реанимация детето естабилизирано и е превено в интензивен сектор на Неонатологично отделение,поставено в кувьоз на спонтанно собствено дишане, без нужда от апаратнавентилация.  Това е второ раждане занеговата майка, която има по-голям син на 12 години. От своя страна, късметлията Никола е второтодете, родено в бургаската МБАЛ „Дева Мария“ за 2014 г.

Кактовчера ви съобщихме, първото бебче на 2014 г. за град Бургас е нетърпеливатаТеодора Тодорова, също родена след секцио. Терминътна майката Мария е бил на Бабинден – 21 януари, но контракциите и започватмалко след полунощ.

Новата година младите родители са посрещали вМалко Търново заедно със свои близки и роднини. Мария усеща болки в кръста, нотъй като това е първо раждане за нея, не разбира, че това са контракции. Напредния ден, в който тя самата е празнувала навършването на 28 години, епосетила наблюдаващия си гинеколог д-р Ангел Недялков, с който са определили датаза планово секцио на 14 януари.

Около 1 час след полунощ решава да посетиболница Дева Мария, в която предварително е планувала да роди, за да япрегледат, тъй като болките не спират. Преди да тръгне тя прозвънява нанаблюдаващия  гинеколог, тъй катодържи именно той да води нейното раждане, ако моментът е настъпил. До нейнотопристигане в болницата той вече я е чакал там.

Оказва се, че Мария е със започнала родовадейност. Тя знае, че поради медицински показания не може да роди по нормаленпът и трябва да се направи секцио. Екипът от гинеколози д-р Ангел Недялков ид-р Сибел Татарова, заедно с дежурните акушерки от Родилно отделение  Юркюш Ахмед и Янка Иванова, точно в 3:50ч. помагатна бял свят да се появи и малката Теодора, която е с мерки на фина дама -2700гр. и 48см. Поема я екипът на Неонатологичното отделение д-рРадостина Андрева и акушерките Веселина Воденичарова и Полина Костеризова.Детето е в стабилно здравословно състояние, отговарящо по зрялост нагестационната седмица в която е родено.

До края на първия ден от годината в МБАЛ „ДеваМария” се раждат общо 4 деца –Теодора, Никола, Елеонора и Цветан.

В края на 2013г. МБАЛ „Дева Мария” стартирапрограма за насърчаване на раждаемостта, като предлага безплатно нормалнораждане за всяка жена,  проследяващабременността си при специалист от лечебното заведение. Индивидуална акушерка завсяка бременна, безплатен запис на детски сърдечни тонове, преференциални цениза прегледи на новородените до навършване на 3 годишна възраст, безплатноучилище за родители и много други преференции, от които може да се възползвавсяка жена, очакваща своето бебе.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега