Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Без промяна в тарифите за таксиметрови услуги в Бургас

Без промяна в тарифите за таксиметрови услуги в Бургас

Докладната записка е внесена от общинските съветници Димитринка Буланова и Диян Димов.

Отново е "онова време на годината" - не просто наближава празничния сезон, а и времето за приемане на бюджети и разчети. И докато в София таксиметровите шофьори протестират с искане за въвеждане на минимална тарифа и повишаване на максималната такава, то в Бургас таксиметровите превози ще останат с непроменени цени през новата година.

"Тъй като не постъпиха предложения от Браншовите организации за промяна на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег и през изминалата година няма рязко повишаване на цените на горивата, предлагам да се запазят същите цени". Това е записано в докладната записка на общинските съветници Димитринка Буланова и Диян Димов.

Към момента минималната тарифа е в размер на 0,75 лева дневна и 0,85 лева нощна. Таванът е 1,20 лева за километър пробег. Това са границите на допустимите тарифи от няколко години насам. Припомняме Ви, че през 2017-а от Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в Бургас искаха увеличение на минималната тарифа на километър от 0,75 лева на 1,00 лева през деня и от 0,85 лева на 1,10 лева през нощта. 

Внесеното им предложение не бе прието. В последствие, през декември подобна докладна бе внесена и от Ангел Божидаров, който предложи универсален таван от 1,50 лева на километър. Тя обаче също не бе приета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега