Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатни консултации пред Общината в Деня за борба с хипертонията

Безплатни консултации пред Общината в Деня за борба с хипертонията

Днес отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Бургас отново ще се включи в националната кампания Българската лига по хипертония с безплатни консултации за проблемите, свързани с хипертонията и бъбречните заболявания. Те ще се извършват между 10 и 16 часа пред сградата на Общината.

Днес отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Бургас отново ще се включи в националната кампания Българската лига по хипертония с безплатни консултации за проблемите, свързани с хипертонията и бъбречните заболявания. Те ще се извършват между 10 и 16 часа пред сградата на Общината.

Тази година мотото на инициативата е "Нормалното кръвно налягане - здраве за бъбреците". В кампанията участие взимат общо 11 български града. а публични места ще бъдат разположени пунктове, където гражданите ще бъдат консултирани безплатно за проблеми свързани с хипертонията и бъбречните заболявания, ще се правят безплатни измервания на тегло, талия и кръвно налягане с медицинска техника A200 Afib Microlife, която по време на измерването засича наличие на предсърдно мъждене - най - опасната аритмия, предизвикваща друго тежко усложнение - мозъчен инсулт.

За изминалата 2015 година броят на хипертониците, получаващи антихипертензивни лекарства по НЗОК надхвърля 1,2 мил. души, но съществуват и такива, които не използват предписването им по Здравна каса. Това на практика означава, че всеки 4-5 българин е хипертоник, като голяма част от хората с високо кръвно са в млада и на средна възраст.

Артериалната хипертония (АХ) е заболяване не само на сърцето, а засяга целия организъм. Това е една от най-разпространените и същевременно най-коварни болести поради множеството неблагоприятни последствия, до които води безсимптомно. В резултат на АХ настъпват тежки, а в много случаи и смъртоносни усложнения като мозъчен инсулт, миокарден инфаркт, нарушения на бъбречната функция, проблеми, свързани с бременността, увреждания на очите и др.

По данни на Българското нефрологично дружество, хроничното бъбречно заболяване /ХБЗ/ има честота сред европейското население между 5 и 10%. За България тази честота е малко по-висока - около 12%. Най-честата причина за ХБЗ е захарният диабет - в 35% от случите, на второ място като причина за ХБЗ се нарежда артериалната хипертония - около 30%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега