Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатни консултации пред Общината по случай Деня за борба с хипертонията

Безплатни консултации пред Общината по случай Деня за борба с хипертонията

Тази година мотото на здравната кампания е “Артериалната хипертония като основен рисков фактор за предсърдно мъждене”.

На днешния 17-и май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Той е учреден през 2005-а година по инициатива на Международното дружество по хипертония. Бургас отново ще се включи в отбелязването му с безплатни прегледи и консултации. Те ще се извършват между 10 и 16 часа пред сградата на Общината.

Тази година мотото на здравната кампания е “Артериалната хипертония като основен рисков фактор за предсърдно мъждене”. Предсърдното мъждене се очертава като един от най-значимите медицински проблеми в Европа. Артериалната хипертония и захарният диабет са негови доказани предиктори.

Артериалната хипертония (АХ) се счита за “съвременна епидемия”, тъй като се установява при 4 от 10 възрастни над 25-годишна възраст и се определя като глобален рисков фактор за смърт и нетрудоспособност. Честотата й нараства с възрастта, като се повишава стъпаловидно след 50 годишна възраст, и след навършване на 65 години достига до 80% при жените и 77.2% при мъжете.

ПМ е сериозно ритъмно нарушение, с честота също нарастваща с възрастта, което отчасти се дължи на подобрените диагностични възможности. ПМ е често усложнение на дългогодишна АХ и носи висок риск за сърдечносъдова заболеваемост и смъртност. Приблизително 1/3 от всички инсулти са причинени от ПМ вследствие тромбоемболия, като тези инсулти често са по-тежки, отколкото инсултите с друга причина. ПМ е причина и за т.н. “глухи инсулти”, при които пациентите нямат оплаквания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега