Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатни лекции по киберсигурност в експоцентър "Флора"

Безплатни лекции по киберсигурност в експоцентър "Флора"

Безплатни лекции по киберсигурност ще се проведат в Експо център "Флора Бургас" днес, 10 юни, от 13 часа. IT конференцията "Киберсигурност у дома, във фирмата, в банката, магазина и на почивка - 2017" е еднакво полезна за специалисти и неспециалисти.

Безплатни лекции по киберсигурност ще се проведат в Експо център "Флора Бургас" днес, 10 юни, от 13 часа. IT  конференцията "Киберсигурност у дома, във фирмата, в банката, магазина и на почивка - 2017" е еднакво полезна за специалисти и неспециалисти. 

Мариан Маринов - Hackman ще изнесе лекциите:

- Ежедневни практики и препоръки за защита от кирбератаки;

- Киберсигурност при IoT  - може ли радиаторът да ни шпионира, някой да ни изключи бойлера или да ни блокира колата; 

Валентин Русалийски ще говори по темите:

- Последни новости за Ransomware (криптиращи) атаки EternalBlue, WannaCry и други -  версии - практика и препоръки;

- Фирмената киберсигурност  - практика и препоръки; 

Тъй като все повече фирми и граждани се оказват пострадали от криптоатаки, IT eкспертите ще засегнат в темите си актуалните "WannaCry ransomware", "EnglishmanDentist," "EsteemAudit" и "ExplodingCan", които са огромна заплаха. Преди тях основният вектор на атака беше по метода "хюман дизайн" - фишинг. Т.е. човек бива подлъган чрез пощата си - с линкове или прикачени файлове - да активира маскиран софтуер. Мислейки, да речем, че отваря снимка, потребителят активира няколко процеса едновременно, защото вътре в снимката или PDF файла, или друг прикачен файл, има вграден програмен код, който стартира зловредни процеси. 

Това води до една незабележима за антивирусните програми дейност, която се върши на компютъра и чрез която програмите на компютъра не биват засегнати, а само файловете, съдържащи документи - снимки, екселски таблици и файлове, генерирани от различни програми, в които човек влага труд, за да се създадат. 

Новите заплахи, използващи "изтекли" в нета програмни инструменти на американските спец служби, изискват не само поведенчески, но и сериозен системен отговор от страна на малките и средни фирми (дори и с един, два или три компютъра в офиса), които обикновено не разполагат със собствени специалисти, а разчитат на хонорувани такива. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега