Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатните очни прегледи на МЦ "Оксиком" в община Бургас продължават

Безплатните очни прегледи на МЦ "Оксиком" в община Бургас продължават

Кампанията на МЦ “Оксиком” за безплатни очни прегледи в съставните селища на община Бургас продължава и през април. Този месец експертите от първата очна клиника в града са определили три дати, в които ще посетят селата Миролюбово, Брястовец и Изворище.

Кампанията на МЦ “Оксиком” за безплатни очни прегледи в съставните селища на община Бургас продължава и през април. Този месец експертите от първата очнаклиника в града са определили три дати, в които ще посетят селата Миролюбово,Брястовец и Изворище.

Жителите им щеимат възможност да се възползват от безплатна консултация с офталмолог ипреглед с модерна апаратура. Лекарите на здравното заведение ще преглеждат впенсионерските клубове или в кметствата, в специално подготвени за целтапомещения. Прегледите са насочени към профилактика на заболявания на предниясегмент - зрение, наличие на роговични заболявания, катаракта. Принеобходимост, офталмолозите назначават и допълнителни изследвания и/илилечение.

Ето и графика замесец април:

- 04 април –  село Миролюбово;

- 11 април – селоБрястовец;

- 25 април – селоИзворище.

Над 170 души от с. Братово, гр. Българово, с.Драганово и с. Равнец се възползваха от безплатните прегледи при офталмолог отначалото на кампанията на МЦ “Оксиком”. При 46 бе открито наличие на катаракта(перде), а 55 от пациентите се нуждаеха от корекция на зрението с очила.Констатирани са и 14 случая на птеригиум (външно перде) и 2 на глаукома.

„Навременната диагностика е от първостепеннозначение за всеки един здравословен проблем. За хората в съставните селища медицинскитеуслуги често са лукс. В повечето случаи пенсионерите от селата нямат достъп до лекар.Основните причини за това са липса на медицинско лице в селото и липса насредства. Нашата цел е да дадем възможност и даспестим средства и време на най-възрастните за посещение на здравно заведение“, коментират от ръководството на медицинския център.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега