Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бейби бум в УМБАЛ "Дева Мария" след старта на кампанията "Хиляда бебета повече"

Бейби бум в УМБАЛ "Дева Мария" след старта на кампанията "Хиляда бебета повече"

Само за първите два месеца от старта на кампанията „Хиляда бебета повече за Бургас“ над 200 бременни жени родиха в болницата във Ветрен и броят им непрекъснато расте.

Обратно на все по-тревожната статистика за намаляване на раждаемостта в национален мащаб и нежеланието на българските семейства да имат повече от едно дете, Университетска болница „Дева Мария“ отбелязва сериозен ръст на новородени бебета. Само за първите два месеца от старта на кампанията „Хиляда бебета повече за Бургас“ над 200 бременни жени родиха в болницата във Ветрен и броят им непрекъснато расте.

Оказва се, че от възможността да родят безплатно в Университетската болница са привлечени не само бъдещи майки от цяла Бургаска област, но и бременни жени от Ямбол, Стара и Нова Загора, дори от Бяла Слатина, Хасково, Кърджали, Златоград. Голяма част от тях обосновават избора си с професионализма на лекарите в Родилно отделение и Отделението по неонатология, модерното оборудване в лечебното заведение, както и с отношението на медицинския персонал към тях.

Щастлива, че гушка бебето си Наталия още в Родилна зала, първата родилка от кампанията Александра Рангелова е категорична: „Направих най-добрият избор да родя в „Дева Мария”!" По време на раждането присъства и сестрата на Алекс – Десислава, която също не пести благодарности: „Условията са прекрасни – всичко е чисто, подредено, ново. Не видях никъде нещо изкъртено да има, както е в държавните болници – паяжини и разни други неща. Екипът е прекрасен – човешко отношение, никой не се кара, всичко обясняват спокойно”

"Бумът на ражданията по никакъв начин не се отразява на качеството на предоставяната услуга, категоричен е началникът на Родилно отделение на болницата д-р Валентин Ирмов. Като доказателство за думите му, д-р Ирмов се отзовава на раждане дори вечерта на рождения си ден, когато е в почивка.

„Обадиха ми се към 20.15 часа и се разбрахме до час да сме в болницата. Жената беше с 2-3 см разкритие и в рамките на 3 часа роди, и то голямо бебе – 4200 гр, 52 см. Въпреки че се беше настроила за секцио заради едрия плод, я убедих да роди нормално”, казва опитният акушер-гинеколог.

„Чувствам се прекрасно, усмихната съм още на първия ден след раждането”, споделя доволна от избора си Таня.

"Направихме едно добро за младите семейства, като им осигурихме равен достъп до нашите първокласни специалисти, апаратура и условия. Така те имат възможност да дадат най-добрия старт на бебето си в една европейска болница, а средствата, спестени от самото раждане, да ги инвестират в детето", коментира основателят на болницата Семир Абумелих.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега