Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бивши и настоящи възпитаници на ПМГ се срещнаха в кариерно изложение

Бивши и настоящи възпитаници на ПМГ се срещнаха в кариерно изложение

Срещата, наречена "А сега накъде?", бе реализирана в последния учебен ден преди Коледа и даде възможност на стотици бъдещи абитуриенти и техните родители да се запознаят с успешните кариери на завършилите преди тях и да открият отговори на въпросите, които ги интересуват.

Бивши възпитаници на бургаската ПМГ "Акад. Никола Обрешков"организираха кариерно изложение, за да представят своите университети,специалности и професии на тези, които днес се обучават в гимназията.

Срещата,наречена "А сега накъде?", бе реализирана в последния учебен ден преди Коледа идаде възможност на стотици бъдещи абитуриенти и техните родители да се запознаят с успешнитекариери на завършилите преди тях и да открият отговори на въпросите, които ги интересуват.Дискусията продължи повече от три часа, в неформална обстановка, за да може всеки да разговаря с всеки.

Бившите възпитаници на бургаското училище отговаряха на въпроси в 8 образователни сфери, кактотрадиционни математика, статистика, медицина, така и в доста екзотичните заБългария аерокосмически инженерни науки, сензорни технологии, астрофизика идруги. Учителите от ПМГ също уважиха събитието и не пропуснаха да поздравятсвоите бивши ученици за колективния дух, който демонстрират, помагайки напо-малките в кандидат-студентската им ориентация.

Инициатор на кариерното изложение е Каролина Николова,студентка по аерокосмически инженерни науки във Великобритания. За кратко времеоколо идеята се организирали бивши съученици, представители на университети вСАЩ, Великобритания, Германия, Испания, Холандия, Италия и разбира се,България.

Сред ентусиастите бе и Зефира Базотева, специалист по медийни наукивъв Великобритания, която разказа, че в чужбина подобни срещи между настоящи ибивши ученици от едно и също училище са често срещани и те решили да приложатдобрата практика и в собственото си гимназия.

"Всички се връщаме в Бургас поКоледа и решихме този път да направим нещо полезно за училището ни. От еднастрана ще дадем чисто практически съвети на тези, които вървят по нашитестъпки, от друга се надяваме да им дадем допълнителна мотивация и увереност, чесветът е отворен за тях и ги чака с хиляди възможности", споделиха предисъбитието младите специалисти.

След големия успех, който "А сега накъде?" пожъна,организаторите обещаха да го превърнат в традиция и следващата година даобединят още повече вече реализирани ученици от ПМГ- Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега