Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бизнесмен: Платеното гражданство може да носи на хазната до 500 млн. лева годишно

Бизнесмен: Платеното гражданство може да носи на хазната до 500 млн. лева годишно

Необходимо е сформирането съответната агенция, която да ръководи издаването на разрешения за пребиваване и паспорти на инвеститори.

Платеното гражданство или търговията с т.нар. "Златна виза" може да носи на хазната от 200 до 500 млн. лева приходи годишно, ако се сформира съответната агенция, която да ръководи издаването на разрешения за пребиваване и паспорти на инвеститори, желаещи да развиват бизнес у нас. Това коментира бизнесменът Красимир Стойчев в ефира на bTV.

Той изрази мнение, че решението на Министерството на правосъдието да премахне легалната търговия с гражданство у нас, след като Европа ни скастри за това, определяйки ни като рисков фактор, е "нелепо".

"Ние имаме преимущество, защото България е на хубаво място и в ЕС. Нашето население намалява, ако се структурира правилно програма за гражданство и се направи една агенция, аз мога да ви докарвам между 200 и 500 евро годишно в България – при нула риск. В Кипър като са дали 3 000 гражданства, нещо случило ли се е?", посочи Стойчев.

По думите му, причината за неработещата система е в законодателството. С необходимите промени в закона е възможно контролът да бъде затегнат, а програмата за издаването на т.нар. "златни визи" да генерира сериозни приходи за държавната хазна.

Припомняме Ви, че Европейската комисия излезе с доклад, в който посочва, че търговията с гражданство и статут за пребиваване, осъществявана на територията на Европейския съюз, представлява риск за сигурността на Стария континент.

Към момента 20 страни членки предоставят позволения за пребиваване на легитимно основание, а именно бизнес инвестиции на стойност между 15 000 и 5 000 000 евро. Само три от тези 20 страни обаче предоставят и гражданство на тези инвеститори - това са България, Малта и Кипър.

По официални данни, страната ни, която е определяна като рискова, е издала 50 паспорта на инвеститори. Те са от държави като Пакистан, Египет и Русия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега