Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Билетите за плаж с касова бележка от 21 юли

Билетите за плаж с касова бележка от 21 юли

Само седмица остава за всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, да купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си след 20 юли.

Само седмицаостава за всички търговци и институции, които издават билети срещу своитеуслуги, да купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитатпродажбите си след 20 юли, припомнят от Агенцията. От 21 юли касовите бележки ще са задължителни припродажбата, например, на билети за посещение на музей, спортни събития,концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др.

Това гласят промените вНаредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговскитеобекти чрез фискални устройства. Изключениеот новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещууслуги се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти,абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължителносъгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителнизнаци за участие в хазартни игри.

Тези билети за транспорт или участие вхазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатванетономинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, кактои да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване иконтрол върху ценни книжа.

До сега всичкитърговци и институции, които продаваха билети, отпечатани по реда на Наредбатаза условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, не бяха длъжнида ги регистрират и отчитат чрез фискален касов апарат.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега