Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Благотворителен коледен бал в Бургас събра 5 535 лева за образователна кауза

Благотворителен коледен бал в Бургас събра 5 535 лева за образователна кауза

Набраните средства са с цел за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици.

Традиционният Благотворителен коледен бал “Всички сме едно семейство”, организиран за седма поредна година от Сдружение “Младежки глас”, събра 5 535 лева, които бяха предоставени на Българския Червен Кръст – Бургас за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища от област Бургас. Набраните средства са с образователна цел за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици.

На събитието присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, както и заместникът му Севдалина Турманова, зам.-министърът на младежта и спорта - Ваня Колева и зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Диана Йорданова. В инициативата се включиха и бизнес партньори, общественици, представители на властта, младежи и симпатизанти на идеята. 

"Има общи каузи, които могат да бъдат извън политиката и трябва да се следват. Тази година не беше лека, за съжаление имаше бедствия, жертви, но като че ли добродетелта отново показа, че може да бъде по-силна от природата", каза в словото си областният управител Вълчо Чолаков.

Той получи един от плакетите за благодеятел на "Младежки глас", посветени на 10-ата годишнина от създаването на сдружението. Другите два бяха връчени на зам.-министърът Ваня Колева и на д-р Васил Костадинов.

Събраната сума от входа и от цялата вечер се използва на 100% за каузата. Към сумата бяха прибавени и парите от традиционните благотворителни базар и търг, които ежегодно са част от програмата на Коледния бал на "Младежки глас".

Средствата за образователната кауза се насочат към закупуване на манекени за сърдечен масаж и обдишване; ранички, оборудвани с бинтове, марли, триъгълни кърпи и всичко друго, необходимо за третиране на пострадал. Във всяко от училища ще бъде поставено специално изработено табло – как се оказва първа помощ с илюстративен материал.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега