Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Благотворителна изложба "Дар от сърце" съхранява българските традиции

Благотворителна изложба "Дар от сърце" съхранява българските традиции

Това е третото издание на инициативата.

"Дар от сърце" - под това мото за трета поредна година младежите от Движение "България на гражданите" - Бургас се стараят да помагат на децата от региона. Тази година инициативата е посветена на българските традиции.

Специална фотоизложба с 25 кадъра бе открита в галерията на Дружеството на художниците, като събраните от събитието средства ще бъдат използвани за закупуването на народни носии, които ще бъдат използвани от възпитаниците на бургаска детска градина, разкрила през настоящата година група за фолклорни танци.

Символично, кадрите са заснети по време на Първия фестивал на маскарадните игри, народното и художествено творчество, който се проведе през есента в Бургас. Снимките са дарени от бургаски фотограф, пожелал да запази анонимност, разкриха пред репортер на "PoligrafF" основните ръководители на кампанията - Ралица Стаматова и Антон Иванов. За отпечатването им съдействал председателят на ДБГ и общински съветник Живко Табаков.

Всеки от кадрите в изложбата, която бе открита тази вечер, се продава за 100 лева. Почти единодушно инициаторите посочиха като любим свой кадър снимка на възрастна жена в носия. Единствено Иванов се спря на кадър на малко момиченце.

Първата продажба стана факт още в първите минути от събитието. Кадърът бе закупен от името на Общински съвет - Бургас, с пожелание за успех на каузата. В залата бе поставена и ръчно изработена кутия, в която посетителите могат да пуснат и по-скромно дарение, според възможностите си.

Фотосите, които не намерят нов собственик тази вечер, ще бъдат изложени в централата на Движение "България на гражданите" от утре, до 20 декември. Всеки, който желае да ги разгледа, може да го направи на ул. „Фердинандова” 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.

"Кадрите със сигурност не са толкова въздействащи, колкото бе самото събитие, но с тази изложба младежкото движение вдъхва втори живот на този вълнуващ фестивал", коментира PR-ът на ДБГ - Габриела Гоцкова. По думите й, събраните средства ще бъдат предоставени на ръководството на детската градина в първия работен ден след празниците.

"Това е третото издание на инициативата "Дар от сърце". Стремим се всяка година да подпомагаме различни каузи по различен начин. При предходните издания подпомогнахме "Дом майка и дете", събрахме и книги за българското училище в Малта. Основната ни идея е да съхраним българската традиция и добрината", сподели Ралица Стаматова.

"Ние се стремим да помагаме не само на болни деца, но на всички деца, които са нашето бъдеще. Нашите инициативи са ориентирани към най-малките, към училищата. Радвам се, че виждам в тази зала толкова приятели, дошли да ни уважат. Но само и това, че сте дошли днес за нас е най-голямото богатство", заяви Живко Табаков, на когото се падна честта да открие официално изложбата.

Той сподели, че имало идея да се организира и благотворителна разпродажба на предмети, закупени от други благотворителни инициативи от него и колегите му. Тогава обаче с тях се свързал фотограф, желаещ да дари снимките си за благородна кауза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега