Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Блатечки и компания се "возвисяват" пред бургаската публика

Блатечки и компания се "возвисяват" пред бургаската публика

След 30-годишно очакване, режисьорът Иван Добчев се връща на сцената на Пловдивския театър със спектакъла „Възвишение“, по едноименния роман на Милен Русков. Постановката ще гостува в Бургас по покана на "Арт ателие" с ръководител Маруся Русева.

След 30-годишно очакване, режисьорът Иван Добчев се връщана сцената на Пловдивския театър със спектакъла „Възвишение“, по едноименнияроман на Милен Русков. Постановката ще гостува в Бургас по покана на "Арт ателие" с ръководител Маруся Русева. На 24-тифевруари, от 19 ч. в залата на Операта, всички почитатели на театралнотоизкуство ще имат възможността да се „Възвисят“ заедно с любимеца на публикатаАсен Блатечки и актьорите Бойко Кръстанов,  Красимир Василев и др. Те са ни подготвиливълнуваща „Револуция“, която обещава да ни дари смях и сълзи.

Спокойно можем да определим „Възвишение“ като Събитиетона настоящия театрален сезон. Причината? Освен, че постановката представя великолепен литературен текст, с пресъздаването му са се заели екип, отличаващ се с особенпрофесионализъм и творчески талант. Музиката към спектакъла е дело на АсенАврамов, сценографията – на Ивайло Николов, а драматизация Александър Секулов и Иван Добчев.Пътешествието към свободата ще изминат актьорите БойкоКръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков,Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов,Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков/ Тодор Генов, Иво Танев, АндиРайчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, СветланаМановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева.

Постановката ще ни срещне с почти познатите образи нагероите от романа – Наш Тотко, Левски и Македонеца. Тази „Револуция“ обаче не еонази от учебниците по история. Героите в нея са без грим и фалшив патриотизъм.Те са истински, реални и осезаемо човеци. Те са малко бунтовници, малкоразбойници. Тези нашенски  „револуционери“и за джоба си ще се погрижат, но и народа ще освободжават и „возвисяват”. Койтоне иска с добро - с бой!

Книгата „Възвишение“ е определяна като „българският романна последните 25 години”, „най-големият езиков експеримент в българскаталитература”, „джобна енциклопедия на българското Възраждане”, „липсващият  български роман, написан 130 годинипо-късно” и най-българската книга на прехода. Самият Милен Русков сякаш иска дани покаже в колко светла епоха живеем, пресъздавайки сцени от едни отнай-мрачните моменти в българската история.

За романа можем да кажем, че притежава дълбока препраткакъм Ботев. Макар възрожденецът да не е цитиран директно, една от сцените ниотвежда право към редовете на поета в сцената, в която героите правят нещо катопомен на Хаджи Димитър. В страниците на „Възвишение“-то са втъкани някои отнай-важните въпроси – какво е това „революция“, „свобода“ и съществува лиреално понятието „народ“. Именно това е успял да улови режисьорът Иван Добчев ведноименната си постановка.

Ако искате да се включите в „револуцията“ и накрая да се „возвисите“заедно с героите, датата е 24 февруари. Билети вече се продават на касата наОпера Бургас и на телефон 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега