Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 120 случая на превишена скорост са регистрирани в Бургас за 24 часа

Близо 120 случая на превишена скорост са регистрирани в Бургас за 24 часа

Шофьорите карат най-бързо в градски условия са: бул. „Тодор Александров”, бул. „Стефан Стамболов”, ул. „Крайезерна” и бул. „Демокрация”.

Близо 120 нарушения на скоростния режим в град Бургас и още 230 за целия регион са регистрирани за едно денонощие в специализирана полицейска операция „Скорост”. Това обяви на нарочна пресконференция днес началника на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас главен инспектор Димитър Дачев.

Операцията е проведена паралелно с течащата вече трети ден акция на TISPOL /европейска мрежа на службите на „Пътна полиция”/, целяща намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Главен инспектор Дачев обяви, че сред участъците, където шофьорите карат най-бързо в градски условия са: бул. „Тодор Александров”, бул. „Стефан Стамболов”, ул. „Крайезерна” и бул. „Демокрация”. Конфликтни точки са и изходите на Бургас в посока Слънчев бряг, Созопол, Средец и автомагистрала „Тракия”.

Началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР – Бургас – комисар Неделчо Рачев обяви, че от началото на тази година тежките ПТП, възникнали на територията на Бургаски регион са 44, при които са загинали двама, а са ранени 51 души.

И по трите показатели има намаление в сравнение с данните от изминалата 2018-та година, когато броя на катастрофите за същия период е бил 57, с трима загинали и 75 ранени граждани.

Съвети към шофьорите даде и известния автомобилен състезател Стоян Апостолов, който наблегна на отговорността на водача за шофиране със съобразена скорост и на качеството на автомобилните гуми, като призова за безкомпромисност по отношение на гумите „втора употреба”. Според Апостолов качеството на гумите си проличава най-ясно при аварийно спиране, той като в градски условия трябва да се реагира максимално бързо.

„Шофьорът има една секунда за да се ориентира в обстановката, една за да реагира с крак и още една за да задействат спирачките. Тези три секунди с над 50 км/ч са повече от 10 метра и могат да бъдат повече от фатални”, каза в заключение Стоян Апостолов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега