Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 300 събития ще се проведат у нас по време на Европредседателството

Близо 300 събития ще се проведат у нас по време на Европредседателството

Събитията ще се проведат основно в София, но също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе и др.

Близо 300 събития ще се проведат в Българияпо време на ротационното ни председателствона Съвета на ЕС. Днес Министерски съвет одобри финалната програма на инициативите. Актуализациятана календара се наложи както поради постъпилите множество предложения запровеждане на допълнителни събития, включително такива на високо ниво, така и поради наличиетона събития с неуточнени периоди на провеждане.

Събитията ще се проведат основно в София, но също и във Варна, Бургас, Пловдив, ВеликоТърново, Габрово, Русе и др. България ще бъде домакин на една среща на върха сучастието на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕСи страните от Западните Балкани.

Ще се проведат 12 неформални заседания наСъвета на ЕС и над 20 срещи на високо ниво, както и пет срещи отпарламентарното измерение. На експертно ниво е предвидено да се проведат над170 срещи и заседания, а под егидата на Председателството е планирано да сепроведат още около 85 събития.

Заофициалното откриване на председателството на 11-12 януари 2018 г. сеорганизира посещение на чуждестранни журналисти и посещение на председателя наСъвета, председателя на ЕП и Колегиума.Впървия ден на 2018 г. под егидата на министъра за Българското председателствона Съвета на ЕС и на министъра на културата Боил Банов в НДК ще се проведеПразничен новогодишен концерт „Духът на Европа“, посветен на първото ниротационно председателство.

На6 януари 2018 г. е предвидено детско дигитално откриване на Българскотопредседателство в НДК. То ще събере около 300 деца от цялата страна, които щеопознават Европа с помощта на науката и високите технологии и сами ще създаватпроекти чрез различни дигитални платформи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега