Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България от януари до юли

Близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България от януари до юли

Близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода януари – юли, като се отчита ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред ТВ Европа. На фона на миналогодишния рекорд е изключително постижение и се движи в рамките на нашите прогнози за увеличение от 7 до 10 на сто, посочи още тя. И поясни, че най-големи нараствания има от водещите пазари. Посещенията от Гърция се увеличават с 10%, толкова е и ръстът от Германия.

Близо 5млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода януари – юли, като сеотчита ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година. Това заявиминистърът на туризма Николина Ангелкова пред ТВ Европа. На фона наминалогодишния рекорд е изключително постижение и се движи в рамките на нашитепрогнози за увеличение от 7 до 10 на сто, посочи още тя. И поясни, ченай-големи нараствания има от водещите пазари. Посещенията от Гърция сеувеличават с 10%, толкова е и ръстът от Германия.

При Великобритания ръстът седвижи около 20 на сто, подобни са данните за увеличенията и от пазарите Полша иЧехия. Ръст от 5 на сто се наблюдава и при посещенията от Русия. Освентова прогнозите са в периода от май до октомври българите да реализират над 5,7млн. Нощувки. Това означава около 2 млн. българи да почиват в страната, основнопо Черноморието, посочи министър Ангелкова.И поясни, че се очаква да сереализира нарастване от около 4,5-5 на сто спрямо миналата година.

Мисля, че едобре и показва устойчивост, към която ние се стремим и работим усилено,коментира министърът. И посочи още, че с действията, които предприемаме поотношение на законодателството, за да улесним бизнеса, и рекламата щедопринесат именно за постигане на плавни ръстове всяка година. Приходитеот туризъм от януари до юни са 2,4 млрд. лева, което е с 12,3% повече спрямосъщия период на 2016 г. Това показва, че стъпка по стъпка България се превръщав дестинация, която предлага качествен продукт, а не е нискобюджетна, коментираминистърът. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега