Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 600 пожара са ликвидирани от пожарникарите за последните 24 часа

Близо 600 пожара са ликвидирани от пожарникарите за последните 24 часа

При пожарите са пострадали трима човека.

Близо 600 пожара са ликвидирани от пожарникарите за последните 24 часа - в деня и нощта на Сирни Заговезни, съобщават от пресцентъра на МВР. По-голямата част от тях са възникнали в сухи треви и храсти.

Огнеборците са извършили и над 30 спасителни и помощни операции. При пожарите са пострадали трима човека.

Пожари в бита

Вчера, около 11.40 часа, постъпил сигнал за пожар в апартамент на 7 етаж в ж.к. „Владислав Варненчик“ във Варна. Пристигналите на място два екипа от варненската пожарна погасили бързо огъня. При инцидента е пострадала 45-годишна жена, която била транспортирана до лечебно заведение. Причината за огъня е небрежност при боравене с открит огън. Стихията е унищожила домашно имущество.

Същия ден, към 21.45 часа, два екипа огнеборци и медицински екип на софийската пожарна се отзовали на сигнал за пожар в къща в квартал „Симеоново“. Те успели да погасят огъня и да окажат помощ на пострадал при инцидента 48-годишен мъж. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е домашно имущество.

Съобщение за пожар в къща в село Дълго Поле вдигна на крак и пловдивските огнеборци вчера. Сигналът бил получен минути преди 20 часа и на адреса били изпратени два екипа пожарникари. При инцидента е унищожено домашно имущество, сериозни изгаряния по ръцете е получила и 82-годишната собственичка на имота. Причината за огъня е неправилно ползване на отоплителен уред.

Пожари в природата

Продължават пожарогасителните действия на пожарникари, доброволци и служители на местното горско стопанство в иглолистна гора над махала „Беляновец“, община Правец. Сигналът за огнената стихия бил подаден малко след 16 часа вчера. Три екипа пожарникари били изпратени на мястото на произшествието. Огънят е унищожил около 50-60 декара от горския масив. Местността е силно пресечена и теренът не позволява използване на пожарна техника. Падналата суха дървесна и листна маса допълнително усложнява обстановката в района. Фронтът на пожара е около 1 километър и се разпространява бавно в посока село Джурово.

При два пожара вчера шуменските огнеборци спасиха смесена гора от 226 дка и иглолистна гора от 130 дка. Вчера, около 13 часа, бил получен сигнал за възникнал пожар в иглолистна гора в землището на село Живково, община Хитрино. На мястото на произшествието веднага били изпратени седем пожарни екипа от РДПБЗН Шумен, както и служители на Държавното ловно стопанство. Благодарение на бързите действия на пристигналите екипи са спасени 226 дка смесена гора, стихията е унищожила 24 дка иглолистна гора.

По същото време в шуменската пожарна постъпил сигнал за пожар в иглолистна гора в землището на село Благово. На мястото на произшествието били изпратени четири пожарни екипа и 10 служители от горското стопанство. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е унищожил иглолистна гора 65 дка и 300 дка лесонепригодни площи. Екипите успели да спрат разпространението на огъня и да спасят иглолистна гора от 130 дка.

Малко преди 20 часа бил получен сигнал за пожар в сухи треви на територията на столичната местност „Камбаните“, община Панчарево. На мястото на произшествието били изпратени пет екипа пожарникари от Столичната пожарна служба и курсанти от факултет „Пожарна безопасност  и защита на населението“ към Академията на МВР. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е унищожил 50 дка сухи треви и храсти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега