Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 600 училища в цялата страна ще закупят нови шкафчета за учениците си

Близо 600 училища в цялата страна ще закупят нови шкафчета за учениците си

Необходимите стредства за това са в размер на 2 894 068 лева.

МОН отмята още една точка от плана си за олекотяване на ученическите раници. Кандидастването за финансиране закупуването на шкафчета за училищата приключи. От всички 742 учебни заведения в страната близо 600 ще получат пари, за да оборудват класните си стаи с държавни пари.

111 815 шкафчета ще спомогнат за по-лек товар върху раменете на децата от І до VІІ клас в държавни и общински училища в цялата страна. Необходимите стредства за това са в размер на 2 894 068 лева, съобщиха днес от МОН.

В шкафчетата си децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи. Паралелно с това, както вече Ви информирахме, МОН пусна и електронните версии на учебниците, което също бе част от мерките за намаляване теглото на раниците.

Припомняме Ви, че до пакета от мерки се стигна националната кампания “На чужд гръб и 10 ученически раници са малко”, осъществена от родители в първия срок на приключилата вече учебна година. Макар проблемът да съществуваше отдавна, едва тази година от просветното ведомство предприеха промени, с които да свалят теглото на чантите на децата.

Междувременно, днес от МОН съобщиха още, че по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас.

За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега