Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 9 000 души станаха част от Нощта на музеите в Бургас

Близо 9 000 души станаха част от Нощта на музеите в Бургас

Тя се състоя на 18-и май.

Близо 9 хиляди посетители посрещнаха експозициите на Бургаския музей и Художествената галерия в Европейската нощ на музеите – 18 май. Бургазлии се наредиха в дълга опашка, стигаща до пресечката на улиците Богориди и Фотинов, за да видят изложбите „Споменът за Велика България“ и „Тракийското златно съкровище от Вълчитрън“ в зала „Трезор“ на Археологическия музей. За всички, които желаят да ги видят повторно или не са успели да влязат в Нощта на музеите, те ще останат в Бургас до края на септември тази година.

Поради интереса към демонстрациите на реставрация, Бургаският музей ще организира специален ден, в който посетителите ще могат да научат повече за тази характерна част от работата с експонати, посочват от РИМ - Бургас. Курс по везба ще бъде част от съпътстващата програма на изложбата “По шевиците ще ги познаете” през летния сезон в Етнографския музей.

В съботната вечер, в Историческия музей бяха събрани средства за реставрацията на две икони. Часове преди началото на събитието, Стоян Караненов от Булгариен директ райзен – хотел Приморец, заяви желанието си да дари средства за реставрация на иконата на Свети Димитър.

Тя е една от останалите икони, нуждаещи се от спешна реставрация и консервация във фонда на РИМ-Бургас. Кампанията за набиране на средства продължава, а всеки желаещ да дари може да получи допълнителна информация на телефон 056 841 815.

От 1 юни четирите експозиции на Регионален исторически музей – Бургас преминават към лятно работно време и ще са отворени всеки ден от 10:00 до 19:00 часа. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега