Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойко Борисов - Европейска личност на годината

Бойко Борисов - Европейска личност на годината

Наградата се дава от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа.

Българският министър-председателБойко Борисов бе награден със "Златен плакет – Европейска личност на годината"по време на официална церемония в Сараево. Наградата се дава от Агенцията заизбор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна иЮгоизточна Европа. Премиерът получи приза за личния си ангажимент заикономическото сътрудничество в региона в рамките на провеждащия сеМеждународен бизнес форум.

В своята реч премиерът Борисовпосочи, че има ли мир в региона и инвестициите ще бъдат гарантирани. Тойинформира за добрите финансови показатели на страната и подчерта, че в моментаБългария инвестира изключително много в образование и квалификация.Министър-председателят още веднъж подчерта значението на свързаността наБалканите.

„Щастлив съм, че всички колеги от Балканите прегърнаха идеята затази инфраструктура в трите направления“, каза Борисов и акцентира върху това,че транспортната, инфраструктурната и дигиталната свързаност трябва да сереализират паралелно.

Той припомни един от приоритетите на българскияеврокомисар Мария Габриел и Министерството на транспорта, информационнитетехнологии и съобщенията за уеднаквяване на роуминга за страните от региона.

„Да развиваме широколентовия интернет във всяка една държава. Това ще стимулирадопълнително икономиката“, допълни премиерът. Министър-председателят заяви, чена Срещата на високо равнище в Солун между България, Гърция, Румъния и Сърбия,която се проведе вчера е обсъдена възможността транспортно да се обвържат Черноморе, Адриатика и Егейско море.

По думите му това ще донесе изключително големиприходи за региона. Премиерът Борисов съобщи и за идеята да се въведе общаелектронна система за таксуване на превозните средства, които минават презбалканските национални пътни мрежи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега