Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойко Станкушев: Дясномислещите нямат представителство у нас

Бойко Станкушев: Дясномислещите нямат представителство у нас

„Влизам като кандидат на „Синьо единство“ за евродепутат, въпреки че не съм член на партията, защото не мога да приема, че моето доверие може да бъде делегирано на нито една от съществуващите десни формации. Дясномислещите нямат реално предствителство у нас“, това сподели кандидат номер две в листата на ПП „Синьо единство“ – Бойко Станкушев на пресконференция в Бургас. Той сподели, че като журналист, приоритет в работата му ще бъде най-вече с регулацията на медиите.

„Влизам като кандидат на „Синьоединство“ за евродепутат, въпреки че не съмчлен на партията, защото не мога да приема, че моето доверие може да бъде делегирано на нито една отсъществуващите десни формации. Дясномислещите няматреално предствителство у нас“, товасподели кандидат номер две в листата на ПП „Синьо единство“ – Бойко Станкушев напресконференция в Бургас.  Той сподели,че като журналист, приоритет в работата му ще бъде най-вече с регулацията намедиите.

По думите на Станкушев, у нас иманужда от нова регулация на журналистическата професия. За целта, една от идеитему е създаването на напълно нов закон за медиите, както и установяване на новпрофесионален етичен кодекс. „Трябва да с премахне контрола над гилдията,защото в противен случай ще се получи девалвация на професията до момент, вкойто въобще няма да може да става дума за журналистика“, коментира той.

Станкушев е на мнение, че именно медиите унас ще доведат и до промяна в управлението на страната. Връзката той обясни сфакта, че промяната настъпва първо в гражданите, а общественото мнение иполитиката си взаимодействат посредством медиите.

Другият приоритет наевродепутатите от „Синьо единство“ щяла да бъде независимостта на енергийния сектор.„Всяка зависимост е гибелна заикономиката на всяка една страна. Това я прави функция на чужда воля. Нашата зависимост може да доведе и до отпадането настраната ни от ЕС, тъй като вече се говори за нас като за „Троянския кон“ наРусия в Европа“, коментира Станкушев.

В официалната проява на „Синьоединство“ участие взеха и Ваньо Шарков, зам.-председател и Атанас Чепъков –общински председател на партията. Шарков представи листата за евровота като„единствената, в която не фигурира бивш министър от Тройната коалиция“.

„По нейно време се случиефективната работа по членството ни в ЕС, но точно тогава в докладите на ЕК сепосочваше, че у нас липсва административен капацитет. А дали ще избереш да теуправлява Тройната коалиция, или да избереш неин министър да се представлява вЕвропа, е едно и също“.

Шарков изтъкна още и чекандидатите в листата са както партийни членове, така и партньори от гражданскиорганизации. Различното обаче е разпределението им. Приоритетни места имат иизвънпартийни кандидати, обърна внимание Шарков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега