Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойко Цветанов отново покорява бургаската публика с операта "Турандот"

Бойко Цветанов отново покорява бургаската публика с операта "Турандот"

Гледаме "Турандот" в петък, 11 август, от 20:30 часа в Летния театър.

Световноизвестнияттенор Бойко Цветанов отново ще изпълни ролята на персийския принц Калаф воперата "Турандот" на Джакомо Пучини в петък, 11 август, от 20:30 часа вЛетния театър.

Постановката е известна не само на бургаската публика,а и на любителите на оперното изкуство в България, с един изключителен застраната прецедент – спирането на оперен спектакъл с аплодисменти от публикатаи бис по време на самото представление. Случилото се на 31 юли 2014-та годинана Летния театър в Бургас е било предизвикано от Цветанов с изключителновъздействащото му изпълнение на една от най-известните оперни арии – „NessunDorma“ („Никой неспи“).

Песента на Калаф е най-известната любовна ария. Тя есвоеобразен символ на любовното признание на влюбения мъж. През годините е билаизпълнявана от велики оперни гласове – Енрико Карузо и Лучано Павароти са самодвама от знаменитите тенори, чието изпълнение е добило световна популярност. Спирането на представление иповторно изпълнение на ария в самото действие до момента е известно само виталианските оперни театри.

Бойко Цветанов е единот най-великите български тенори за всички времена и един от световните топтенори.Любимият ученик на Борис Христов е бил наричан от просълзения си маестро „Синемой, дон Карлос на моите мечти!“ Тазигодина спектакълът,в който Цветанов ще изпълни отново знаменитата „NessunDorma“,ще повтори напълно постановката от преди три години – същият състав, същатарежисура, същата сценография, хореография, костюми.

Освен Бойко Цветанов,превъплътен във влюбения персийски принц Калаф, принцеса Турандот ще бъдеизпълнена от Габриела Георгиева – още едно голямо име на българската опернасцена. Лиу отново ще бъде Мария Цветкова, Тимур – Делян Славов. Партиите наПинг, Панг и Понг ще изпълнят Емил Угринов, Момчил Караиванов и ЛюбомирТодоров, катоединствено Тодоров е нов за постановката. Ролята на Алтумотново ще изпълни Бранимир Недков. Диригентът е маестро Григор Паликаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега