Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Българо-турската газова връзка може да бъде открита в края на месец юни

Борисов: Българо-турската газова връзка може да бъде открита в края на месец юни

Премиерът се срещна с колегата си от южната ни съседка Бинали Йълдъръм.

Българо-турската газова връзка може да бъде открита в края на месец юни. Това стана ясно по време на разговор на българския министър-председател Бойко Борисов с турския му колега Бинали Йълдъръм. Срещата се проведе в Измир  в отговор на поканата на министър-председателя на Турция, Борисов да бъде гост на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.

След разширяването на газопровода за Турция, в участъка между компресорна станция "Лозенец" и очистно съоръжение "Недялско",  ще бъдат увеличени възможностите за транзитиране на природен газ през връзката  от 14 млрд. куб. м до 15,7 млрд. куб метра годишно. Освен това ще може да се транзитира природен газ и в реверсивна посока- от Турция към България.

"Отношенията между България и Турция са специални и ние сме пример за добри съседи, които си помагат и се уважават", каза турския министър-председател. Борисов и Йълдъръм подчертаха и отношенията на толерантност и уважение между българи и мюсюлмани между двете държави. Заради това, аз на всички срещи по Западните Балкани повтарям думата “мир”, подчерта Бойко Борисов.

Като пример за тези отношения двамата посочиха реставрацията  на църквата "Св. Стефан" в Истанбул. Двамата премиери отбелязаха със задоволство ръста в икономическите отношения между България и Турция. Традиционно добре се развиват и връзките в туризма. Турският премиер Бинали Йълдъръм поднесе  съболезнования за катастрофата с българските военни пилоти край Пловдив.

В българската делегация, водена от премиера Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов, който ще остане на откриването трансанадолския газопровод ТАНАП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега